Follow by Email

torsdag 16 februari 2012

Irriterande...på plats nummer 1...

Människor som använder Facebook för att pränta in i andra människor att dom borde göra mer för mänskligheten, svältande barn och uteliggare. Det finns absolut inget fel i det, utan jag är alltså irriterad över hur dom uttrycker sig;

"Alltså, hur svårt ska det vara att skänka pengar/kläder/mat? Ni som inte gör det är dumma i huvudet. Alla borde ta sig en funderare! Gå inte bara runt och lev lyx! Ställ upp!"

En sådan status skapar frågor i mitt huvud. Vad jobbar du med? Jaha, du jobbar inte? Jaha, du jobbar med att sälja Restylaneinjektioner? I vilket fall tror jag att människor som måste skriva sådana aggressiva "slå-alla-andra-människor-på-fingrarna"statusar lever i ett enormt missmod och har ett kraftigt behov av att dämpa sin egen ångest över sin miserabla, plastiga tillvaro genom att spotta på andra. Vad vet du egentligen om alla dina 760 kompisar på Facebook? Hur vet du att dom inte redan genom sitt arbete skänker oerhörda resurser till behövande? Hur vet du att dom inte skänker sin semesterersättning till svältande barn i afrika? Hur vet du att dom inte skänker pengar till stadsmissionen?

Nu är jag egentligen inte jättearg över detta utan mer förbryllad, road och sugen på att lägga in detta som kommentar under denna människas nästa statusuppdatering som berör ämnet.

8 kommentarer:

 1. På god andraplats kommer alla "uppmaningar" på Fejjan: "Kopiera och lägg det här i din status om du älskar dina barn/känner någon som har cancer/whatever". Alltså HERREGUD, jag trodde kedjebreven dött ut för länge sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men guuud...lägg upp det här inom fem minuter annars kommer alla du känner att dö, du bli fattig 0ch/eller olycklig.....håller med. Oerhört irriterande.

   Radera
 2. helt off topic tänkte jag på din blogg när jag såg den här bilden :)

  http://i.imgur.com/BePx3.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja den där måste jag nog lägga upp. Precis så är det=)

   Radera
 3. Personligen undrar jag mest över de som varje dag, som ENDA statusuppdatering skriver "tränat 1 timme" eller "ahh..en uppfriskande halvtimme på löpbandet".
  Alltså, när blev facebook deras träningsdagbok (läs verktyg för att uppmärksamma omgivningen på deras oändliga lathet)?

  Btw, annonserna som Google presenterar på din sida idag innehåler 5 KTB-psykologer , en annons för Mac Keeper och en om hästjuridik. Hoppas detta inte innebär någon form av förutsägelse.. :)

  SvaraRadera
 4. Alltså, jag ser bara annonsen från flygstolar.se.....Psykologer och hästjuridik, oj. Bäst att boka resa då. Bättre fly än illa fäkta, eller vad är det man säger?=)

  SvaraRadera
 5. Är inte helt säker på om ni inte gillar just dom annonserna eller inte gillar annonser alls (som mig)

  OM ni nu avskyr annonser så kan jag varmt rekommendera att ni kör Chrome eller Firefox webläsare och till den installerar ett tillägg som heter Adblock Plus. Gratis & heeelt underbart, Aftonladet ser inte längre ut som en epilepsiframkallande pokersajt :)

  SvaraRadera
 6. Frk A: Google vet vad man nyligen sökt på och presenterar annonser de tror man är intresserad av, men jag har vad jag vet aldrig sökt på KTB eller ngn form av terapi :)
  (nu är där en annons för ont i lederna-extrakt också, håhåjaja)

  SvaraRadera