Follow by Email

torsdag 20 oktober 2011

Kan man sälja barn på Blocket?

Jag löshoppade min unghäst igår, hon är i förskoleåldern för er som inte kan hästar. Det innebär trotsålder, växtvärk, försök att bryta sig fri, att ständigt svara nej, att vara uppstudsig mot sin mamma och ansatser till att finna sin egen personlighet. Inte helt olikt människobarn med andra ord. Jag äger hennes mamma och träffade henne för första gången när hon precis krånglat sig ur fosterhinnan och fortfarande var blöt av fostervatten.
Inom hästbranschen använder vi oss av en rashygien, inte helt olik Hitlers. Det innebär att vi försöker förbättra hästarnas ärftliga egenskaper genom selektiv avel. Hingstar som anses bära på negativa eller tvivelaktiga anlag kastreras. Hästsperma har därför ett hektopris som många gånger slår både löjrom, kantareller, saffran och färsk albatryffel. Jag hade med andra ord kunnat laga ganska många eminenta middagar för dom pengarna jag köpte hästsperma för. Det gör att man förväntar sig lite resultat. Igår kände jag mig lite besviken för att unghästen inte hoppade så bra som jag vet att hon kan. Satt därför på vägen hem och funderade på hurvida jag skulle sälja henne eller inte. Kom och tänka på hur folk jag känner brukar säga; Ja, du dom där hästarna dom är som dina barn! Det hade varit just snyggt;
"Jaha, men var är lille Malcom då?"
"Ähh, jag sålde honom på Blocket, han höll inte riktigt måttet, riktigt dålig på matematik och medioker på gymnastik visade det sig".2 kommentarer:

  1. Skillnaden är att människobarn inte alltid är kommna ur selektiv avel. Och att människohannar med tvivelaktiga anlag inte kastreras.
    Och att ändå älskar man sina avkommor villkorslöst, och funderar aldrig på att sälja dom på Blocket :-)

    SvaraRadera
  2. Hahahaa jag kan se många härliga annonser dyka upp. Lite som "Hassan" i P3:s -Finnes 2 månades baby, bytes mot 2:a på Södermalm :)

    SvaraRadera