Follow by Email

torsdag 15 december 2011

I-landsproblem för dummies

I allas närhet finns det folk med problem. Vissa större, andra mindre. I allas närhet finns också  alltid någon som har mest problem, jobbar flest timmar, sover minst, får fler orättvisa räkningar än någon annan och har elakast chef. Man kan tycka synd om dom eller också kan man tycka att dom är ointressanta energitjuvar med bristande förmåga att se utanför sin egobubbla. Jag tycker inte synd om dem. Jag har också en hel del I-landsproblem, men jag brukar undvika dom när jag känner att det inte riktigt passar. Eller på svenska; Jag är inte socialt handikappad därför undviker jag att prata om mitt brännsår från plattången när någon sörjer en närståendes död..till exempel. Man kan tro att jag genom mitt yrke har utvecklat en djup förmåga till förståelse och en högtstående empatisk färdighet. Det har jag. Men som ni alla vet är hästar dyra och sjuksköterskor underbetalda (och jag shoppinggalen, det där ville jag inte skriva). Därför brukar jag jobba extra.
Jag har jobbat på krogen i helgen och inser att mitt nuvarande yrke som sjuksköterska har förstört min förmåga till empati och tålamod för friska människor med I-landsproblem som dom blåser upp till proportioner av terminal sjukdom. Det är stört omöjligt för mig att förstå aggression och sorg över en spilld drink eller ett borttappat örhänge, även fast det var ett dyrt örhänge. Med god hjälp av min teatraliska sida försökte jag iallafall och anser att jag, med ett sorgset öga,hängande läpp och ett upprepat "Åhh, vad hemskt, usch vilken fantaaaaastiskt jobbig situation", lyckades spela förstående.
För er som inte kan läsa, eller har svårt att koncentrera sig kommer här en lättförstådd bildserie för att beskriva innebörden av ett I-landsproblem. Jag hoppas att jag med detta kan klargöra begreppet I-landsproblem och att ni med den i färskt minne kan undvika att dela med er av liknande problem.

I-LANDSPROBLEM FÖR DUMMIES
Till denna bildserie har jag valt två av mina fyra fjärrkontroller för att beskriva problemet. Den där långa genomskinliga var en som blev kvar när min sambo flyttade ut. Jag har egentligen aldrig förstått vad den är till för, men min magkänsla säger att den hör ihop med surroundsystemet. Ingen aning jag tittar så sällan på tv.


Du har en tv och två fjärrkontroller, en för bilden och en för surroundsystemet. Jobbigt läge, mycket att hålla reda på. Ja. Dock ett I-landsproblem.


Bild nr.1


Ja, detta kan ses som ett stort problem. Svårt att välja. Dubbelt så mycket att hålla reda på.
Det är, som sagt, likväl ett I-landsproblem.
I bild nummer 2 får ni beskrivet för er hur problemet tar oväntade proportioner. Håll i er.

Bild nr 2


Ok. Det du trodde skulle bli en trevlig stund framför tv´n har nu stött på ett hinder. Slut på batterier. Du känner dig maktlös, förtvivlad, chockad och framförallt besviken. Jag är ledsen att ge dig nyheten, men det är fortfarande ett I-landsproblem. Sätt dig ned innan du tittar på nästa bild, bild nummer 3, om du trodde att detta var det värsta som kunde hända.

Bild nr.3NEJ!! Två batterier till två "vill göra" saker som kräver sex stycken batterier. Livet är ett helvete. Handflatorna är nu svettiga och du känner att det går tungt att andas. Hate to break it, men det är även nu ett I-landsproblem.

Fotnot-den ena fjärrkontrollen visade sig enligt utsago kräva fyra stycken AA batterier, så det var egentligen kört från första början och nej, jag kan fortfarande inte lista ut hur man sätter på surroundsystemet.

1 kommentar:

  1. Känner igen den där bristande empatin, när det inte gäller terminala problem... Min fästman hatar att jag alltid frågar honom om någon kan då pga det, när han har ett stort problem eller är riktigt arg...;)

    SvaraRadera